torsdag 2. desember 2010

Lyslaging

Det er vinter..kaldt ute men inne i verkstedet vårt foregår lysstøping;-) Prosjektet med lysstøping er akkurat kommet i gang og så lang er det en suksess. Med gode råd fra en erfaren lyslager har vi det vi trenger for suksess...håper vi;-)


Sortering av lysrester.

Som ved alle av våre prosjekter setter vi gjenbruksideen høyt. Lysene vi bruker til omsmelting er rester som vi får av bedrifter (begravelsesaget, kafeer m.m), samt privatpersoner. De aller fleste har noen stumper liggende bortgjemt i en skuff og disse kommer oss godt til nytte.


Smuldret stearinrester i bunnen av kopper.

Her i verkstedet blir lekre farger blandet og danner nye og uventede formasjoner. I første del av prosessen nå lærer vi mye om hvordan dette materialet oppfører seg;-) For eksempel blir alle fargere noe mattere ved smelting. Vi bruker for øyebliket mye hvitt som blir blandet med friske farger. Uttrykket blir glade lys om du vil;)


Lysstøping i rund form.


Her tas i bruk søte gamle rosemalte kopper og ulike former for gjennomsiktig glass. Glassene er også som seg hør og bør, gjenbruk. Dette er en fantastisk oppslukende og spennende prosess. Vi forsker sammen!




Vi ønsker og etterhvert få solgt lysene til inntekt for bymisjonen. Har du noen lysstumper liggende så ta gjerne kontakt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar